Goda presenter
Våra öppettider

Måndag – fredag 11-18
Lördag 11- 15

Kontakta oss: info@delitalia.se

Välkommen! Benvenuti!

Från Instragram
Följ oss!



Vi har olivolja från bl a Toscana, Ligurien, Umbrien, Sicilien och Sardinien. Dessa extra vergine olivoljor har spännande och varierande smaker, aromer och fruktigheter.

Olivplockning Trapani

Olivlund

Olivolja extra vergine
För att en olja skall få kunna använda sig av denna beteckning skall den framställas enbart genom mekanisk-fysisk pressning dvs. utan kemisk bearbetning. Den får inte heller skadas av för höga temperaturer under framställningen. Smaken måste vara ”absolut perfekt”, dva. den skall behålla den ursprungliga smaken från oliverna.
Syrahalten får inte överstiga 1%.

Olivolja vergine
Även här är det bara mekanisk-fysisk pressning som är tillåten. Det räcker med att smaken är ”perfekt”.
Syrahalten får vara högst 2 %.

Några kända olivträdsorter:
TAGGIASCA, BIANCOLILLA, MORAIDO.

Bästa förvaringstemperatur är 14-18 grader, gärna mörkt. Välj gärna en olja i mörk flaska där nyttigheterna inte skadas av ljuset.
Olivolja har välgörande effekter på kroppen tack vare den speciella sammansättningen, hög halt av enkelomättade fettsyror, vitaminer, antioxidanter. Olivolja sänker blodtrycket och blodets sockerhalt.